Skolevognene

Tommy

VW T-Roc

Jeg har valgt en VW T Roc med benzinmotor som skolevogn. Du sidder dejligt højt med godt overblik over trafikken. Skolevognen er udstyret med hjælpsomme funktioner, såsom laneassist, hillassist, blind spot og den kan endda også selv parallelparkere. Funktionerne er tilladt for dig som
elev eller generhverver at bruge til din praktiske køreprøve.

Bilen er en årgang 2019

Renault Megane

Jeg kører en Renault Megane stationcar med benzinmotor, seks gear, laneassist, parkeringssensor, nemt koblingspunkt og let styring med elektrisk hjælpestyring.

Man sidder godt uanset, hvilken størrelse man er, så både den høje og lave elev kan indstille sædet, så du
har godt overblik over trafikken.

Søren

Ofte stillet spørgsmål

Lovpakken består af 29 teorilektioner, 24 kørelektioner (heraf 4 på manøvrebane og 4 på køreteknisk kursus). Antal lektioner er ens for samtlige køreskoler i Danmark. Men kvaliteten af dem varierer.

For at du kan opleve en varieret trafik, ligger køretiderne forskelligt på dagen. Nogle vil være i skoletiden, mens andre vil være udenfor skoletiden. ”Hulmoduler” er oplagte tidspunkter til kørelektioner.

Ja. Du får adgang til online teori, hvor du kan repetere teorien, og hvor du kan øve teoriprøver.

Det tackler jeg individuelt, så jeg sikrer mig, at hver en elev er tryg – både i den teoretiske og praktiske undervisning. F.eks. er der elever, jeg har lavet aftaler med om, at de ikke bliver spurgt i undervisningen, når der er teori.

Efter kørsel får du udleveret en USB-pind, hvor videoen ligger på. Du bestemmer på dén måde selv, hvem der ser videoen af din kørsel i skolevogn.

Principielt ja. Men da det vil forstyrre din indlæring, fraråder jeg, at dine forældre (og andre) sidder med i bilen.

Du skal betale 50% kort tid efter holdstart. Og de resterende 50% skal betales lige før teoriprøven sidst i forløbet.

Du må starte med praktisk kørsel (manøvrebane/kravlegård) tidligst 3 måneder før din 17års fødselsdag.

Nej. Når vi kører, er jeg lovmæssigt at regne som fører af bilen. Det er derfor mit ansvar at sikre, at vi ikke rammer noget.

PS: det er ikke sket i de 14 år, jeg har været kørelærer.

Mit bedste råd er at spørge venner/veninder om deres oplevelser og erfaringer med at tage kørekort. Du eller dine forældre er velkomne til at få en snak med mig før tilmelding.

Når du har fået indkaldelse til kontrollerende køreprøve fra Færdelsstyrelsen, kan jeg bestille teoriprøve til dig. Efter bestået teoriprøve kan jeg bestille køreprøve. Forvent 5-6 uger.

Du SKAL ikke deltage i noget teoriundervisning. Du øver teoriprøver hjemme og får tilbud om deltagelse til 1-2 teoriaftener hos mig med fokus på teoriprøver.